JEAN PAUL GAULTIER PRIMAVARA VARA 2013

Poate cea mai aprinsa aparitie din fashion pentru acest an si care merita explorata de catre toate fashionistele este Colectia Jean Paul Gaultier – Editia Couture pentru Primavara 2013 – definita de designer ca fiind o colectie inspirata din cultura Indiei si de stilul gipsy, mai exact de traditia Rajasthan.

Imaginatia efervesecenta a designerului a fost aprinsa de scena memorabila a unei nunti cu traditie, in care ceremonialul este foarte complex. Mireasa, imbracata de obicei in rochie de culoare rosie, accesorizata cu un numar impresionant de coliere, bratari, inele, cercei si ornamente de par, toate purtate in acelasi timp, trebuie sa respecte o serie de traditii, ce isi au radacinile atat in religia hindusa, cat si in obiceiurile etnice regionale.

Mireasa indiana are o coafura eleganta si elaborata, ornata cu bijuterii in diferite forme, accesorii traditionale si un machiaj in culori specifice. Poate cel mai distinctiv element al miresei este ā€˛mehndi”, un tatuaj temporal de henna care se aplica pe suprafata mainilor si a picioarelor.

Aceasta este transportata pe un elefant pentru a ajunge la propria nunta, iar muzica pe care se desfasura evenimentul este una ce aminteste de sunetele clasice gipsy.

Pe baza acestor premise a capturat un spirit unic, original interpretat intr-o colectie joviala : Couture pentru Primavara lui 2013.

Caracteristicile cheie ale colectiei

Elementul central Rajasthan preluat de designer este inspirat de tinutele regionale, in principal rochii si fuste lungi, realizate din tesaturi incarcate.

Pe langa aceste tipuri de materiale, a adaugat tesaturi mai subtile ca incarcatura, ce seamana cu stilul frantuzesc dar reprezinta cultura si fauna din India.

Pe de alta parte a creat foarte multe materiale cu aplicatii Swarovski, brocarturi specifice culturii si chiar un tezaur de posete handmade pentru fustele voluminoase gipsy.

In mod special adresandu-se calatorului, a reinventat rucsacul : sofisticat, brodat cu margele sau cu ochiuri crosetate de mana.

Paleta minunata, chiar incantatoare parcurge toata gama culorilor, de la tonurile condimentelor picante precum cea de boia de ardei la culorile stralucitoare ale pietelor Sari.

Ca aparitie statement de final, pe acordurile melodiei La Vie En Rose in varianta hindi, mireasa a aparut intr-o crinolina voluminoasa in stil patchwork.

Asadar este o colectie foarte bine individualizata si incadrata intr-un frame atipic in comparatie cu celelalte colectii, ceea ce ne-a provocat sa gasim acele rame de ochelari care ar completa aceste tinute intr-un mod armonios…

Iata propunerile noastre :