FATA IN FATA cu KARL LAGERFELD

Barbatul orei Karl Lagerfeld, vorbeste in unul din putinele interviuri acordate net-a-porter.com despre fashion, opinii si viata. Fata in fata cu el insusi, acesta abordeaza deschis subiecte diferite de cele de pana acum.

Celebru pentru lucrarile spectaculoase pe care le face pentru Chanel, Chloe, Fendi si propria casa de moda omul Karl Lagerfeld inseamna mult mai mult decat cel mai celebru designer din lume. Poate singurul care are inclusiv bijuteri de forma teddy bear realizate dupa propria personalitate, printre cei mai celebri care au scris o carte despre slabit si este inspiratia de bun augur a lui Corey Hart’s – “Ochelarii de soare pe timp de noapte”. Faptul ca celebre actrite precum Mary-Kate Olsen si Ahley Olsen sunt efectiv obsedate de el, dupa cum sustine presa americana, este o dovada in plus ca acest barbat face haine pe care femeile ajung sa le idolatrizeze de-a dreptul. Bineinteles ca in toate colectiile sale, ochelari de soare si de vedere Chanel sunt accesoriile statement, adevarate capodopere realizate manual prin procese perfectioniste de manufacturare.

Maxima Karl Lagerfeld

“Eu insumi sunt precum o caricatura a mea si imi place asta. Este ca o masca. Si pentru mine, Carnavalul Venetian dureaza intregul an.”

Unul dintre cele mai interesante aspecte despre personalitatea lui este faptul ca poarta ochelari de soare intreaga zi, asemeni unui star rock. Rolul i se potriveste de minune! In vreme ce acest lucru si alte detalii din viata lui raman criptice, infatisarea lui publica este fara echivoc de neuitat, indiferent de eveniment. Ca atare, magnetismul lui se masoara prin constientizarea pura, cele mai multe femei cu simtul fashionului dezvoltat creand o relatie stransa foarte usor. Nicole Kidman, Mischa Barton si Jennifer Lopez se numara printre celebritatile care poarta creatiile lui in foarte multe momente, in vreme ce altele, preum Madonna si Kylie Minogue solicita in mod special tinute pentru evenimentele lor muzicale.

Facand un efort deosebit acum cativa ani, acela de a slabi doar pentru a putea sa poarte mai bine costume Skinnier, a determinat o schimbare majora atat in viata lui cat si in viata celor care au adoptat stilul sau de viata. Aceasta a culminat cu realizarea unei carti – The Lagerfeld Diet, carte in care detaliaza dieta pe care a tinut-o, precum si indicii de infrumusetare pentru femei.

Asadar, un om special, Karl Lagerfeld a fost deosebit inca din copilarie. Biografia lui este foarte interesanta. Ca fiu al unuia dintre cei mai mari producatori de lapte praf si al unei vanzatoare de lenjerie este usor de vazut de unde acesta si-a mostenit pasiunea. Din copilarie a avut o pasiune pentru desen si schite care sa reprezinte rochii perfecte, ceea ce l-a condus catre stare creativa extraordinara, o stare din care nu mai poate fi detasat. La 16 ani acesta traia deja in Paris si cunostea mai multe limbi straine : germana, fraceza, italiana si engleza. Memorabil acelei perioade a fost castigarea unei competitii ce avea ca scop crearea unei haine/palton din lana. Observat in cadrul acesteia de catre Pierre Balmain, a dobandit primul job ca designer. Din acel moment a colaborat cu mai multe case de moda, in prezent creand in paralel pentru diferite companii, ceea ce ii recomanda coloana vertebrala, experienta si demnitatea in lumea fashionului.