MACHIAJUL – FACTOR DE DECIZIE

Reguli statement ale make-up-ului pentru cele care poarta ochelari de vedere

Ochii sunt fereastra sufletului fiecaruia dintre noi. Mai mult decat oricare parte a corpului, ochii pot comunica orice mesaj.

Cu ochii stabilim contact vizual atunci cand dorim sa vorbim sau sa ne exprimam emotiile : teama, furie, duiosie, surpindere, fericire sau tristete. Insa, ce se intampla atunci cand trebuie sa purtam ochelari ? Aspectul acestora este blocat, expresia fetei poate fi interpretata diferit, de aceea este esential sa invatam cum sa creem un make-up potrivit.

Daca machiajul este aplicat corect pe zona ochilor, nici macar cele mai opulente/masive rame nu mai pot ascunde trasaturile feminine ale fetei, ci din contra, il imbogateste.

Spre deosebire de alte perioade, astazi ramele sunt mai gratioase si variate ca model fata de cum erau inainte. Stilul ramelor dense/groase si rotunde care se purtau acum cateva decenii, nu puteau fi asociate cu un machiaj bine conturat, deoarece cele doua ar fi format impreuna un mix extravagant.

Anne Hathaway

Cu ramele de acum, moderne, subtiri si abia vizibile, in mod deosebit ramele Silhouette, artificiul prin care poate fi creat un make-up echilibrat si deosebit pentru ochi are la baza culoarea. Atunci cand porti ochelari trebuie sa fii putin mai indrazneata in comparatie cu domnisoarele care nu poarta ochelari, indiferent ca alegi nuantele pentru eyeliner, mascara si mai ales pentru farduri.

Ca regula de baza este indicat sa utilizati farduri in nuante intense in cazul ramelor mici si usoare, cu un cadru subtire sau fara acesta. In cazul ramelor mari, dense si negre, sau foarte colorate, este indicat sa adoptati farduri in culori neutre.

Cu eyelinerul si mascara sunt aproximativ aceleasi reguli – cu cat ramele sunt mai mici si mai deschise la culoare, cu atat poate fi mai indraznet machiajul. Pentru a va sublinia trasaturile fine ale ochilor, make-up artistii recomanda, indiferent ca utilizati un tus de ochi, creion retractabil sau eyeliner sa trasati linii catre exteriorul pleoapei superioare, usor ridicate, in clasicul stil cat eye.

In cazul ramelor in acelasi stil este bine sa nu accentuati  conturul ramei si pe ploapele ochilor, ci sa adoptati un stil echilibrat intrucat rama confera efectul feminin dorit. La aceasta este ideal sa utilizati mascara pentru volum si ondulatorul pentru gene.

In final, asigurati-va ca nuantati in acelasi stil zonele superioare si inferioare ale pleoapelor. Trebuie sa fiti intotdeauna sigura ca forma sprancenelor este corecta, in echilibru cu forma fetei, dar si ca utilizati un anticearcan potrivit tenului, pentru a ascunde porii inestetici de sub ochi. Acestea sunt elementele de baza care garanteaza succesul unui chip frumos si sanatos.

Mai departe, fotografiile constituie exemple elocvente in obtinerea unui look ideal, echilibrat, care subliniaza frumusetea trasaturlor fetei, in functie de stilul ramelor alese.

Alice Eve si Meryl Streep cu un look foarte fresh, accentuat de ramele nerd si vintage, si un make-up destul de light, in care este accentuat conturul ochilor, Sursa : totalbeauty.com

  Sandra Oh si Lisa Loeb prefera ramele in tonuri de gri si lavanda, asa incat make-up-ul este foarte light, accentuat doar prin conturul ochilor si gloss-ul trandafiriu

 Tina Fey si Lucy Liu avand un make-up foarte light, cu accent pe pometi, pentru ramele rectangulare

Designerul Rachel Roy si actrita Fivel Stewart au optat pentru un make-up accentuat pe pleoapa inferioara, cu efect de marire a ochilor, pentru ramele supradimensionate

Jenna Lyons si actrita Abigail Spencer au accentuat stilul ramelor geek chic cu un make-up sokey eyes si un ruj in accente tari 

 

Clipuri despre make-up by Fashion TV

Hair & Make-up at Sao Paolo Fashion Week : Aqua de Coco Swimwear Spring/Summer 2013

Natural Make-up Trends for Fall/Winter 2012-13/Fashion TV

New Retro: Hair & Makeup Trends for Fall/Winter 2013-13/Fashion TV

Dark & Romantic : Hair & Make-up Trends for Fall/Winter 2012-13/Fashion TV

Colorful Eyes : Make-up Trends for Fall/Winter 2012-13/Fashion TV

Dark Red Lips: Make-up Trends for Fall/Winter 2012-13/Fashion TV