TINERI CELEBRI ȘI CU STIL ~ GOSSIP GIRL

Bună dimineața Upper East Siders!

După cum prea bine știți, Gossip Girl este unul dintre cele mai vizualizate seriale pentru adolescenți atât în America, cât și în întreaga lume. Pe parcursul celor 6 ani în care s-a difuzat celebrul serial Gossip Girl, actorii, împreună cu staff-ul, au reușit să îmbrățișeze foarte multe trenduri și să popularizeze de la distanță multe altele, demne de a fi urmate și comentate pentru mult timp de aici înainte … . Criticii de modă au numit perioada de difuzare a serialului – o eră a fashionului – o eră a stilului, în care adolescenții rebeli stabileau coordonatele pieselor vestimentare și accesoriilor pentru trenduri viitoare!

Cu o garderobă care includea în primul rând Valentino, Chanel, Michael Kors, Yves Saint Laurent, Salvatore Ferragamo, Marc Jacobs, Tory Burch, Zac Posen, Jean Paul Gaultier, Lanvin, Moschino și Alice + Olivia, acesta era întotdeauna deschisă designerilor mai noi, precum Tinsley Mortimer sau Mary Kratanzou. Tinerii care urmăreau show-ul deveniseră încă de la primele episoade încântați de atitudinea și imaginea personajelor și implicit din ce în ce mai pretențioși cu a lor.

Avându-l pe Eric Damon ca responsabil pentru outfit-uri, și străzile New York-ului ca podium, Gossip Girl a reușit să pună în scenă câte un fashion show în fiecare sătămână, urmărind evoluția grupului de prieteni format în liceu și până la maturitate, când au ajuns să facă parte din high life-ul societății.

Unele dintre personaje au devenit, după cum ați remarcat probabil, staruri de fashion – Blake Lively (personajul Serena) a apărut în campaniile de advertising Chanel și Gucci, în vreme ce Dan Humphrey a apărut într-un promo al celebrului designer Alexander Wang.

 

Dar mai exact, ce anume au influențat actorii filmului prin ținutele vestimentare? Răspunsurile sunt foarte simple:

 

Au reinventat bentițele – În primele sezone Gossip Girl, Blair Waldorf, evident unul dintre personajele principale, a purtat în fiecare episod, câte o bentiță, ca element definitoriu al personajului. Făcea parte din semnătura look-ului ei, mai ales atunci când îmbrăca uniformele școlare. Acest lucru a devenit un trend inițial în America, pentru ca mai apoi să fie răspândit în Europa și tinerii să găsească în majoritatea magazinelor care se respectă, o diversitate de modele a acestui accesoriu.

Au făcut publicitate hainelor cu imprimeuri complexe, atipice – În cele mai recente colecții, mulți dintre designeri au preferat să creeze ținute care să includă două imprimeuri diferite. La început, publicul era destul de sceptic în ceea ce privește asortarea. Când Blair a început să poarte acest stil vestimentar, într-o călătorie în Paris, în cel de-al patrulea sezon al serialului, publicul a observat această asortare sofisticată. Gândiți-vă doar că acum fiecare are în garderobă astfel de piese vestimentare și se poate afirma că în mare parte acest lucru se datorează trendului Gossip Girl.

 Au adus în atenția publicului un trend al ochelarilor : Modelele de ochelari supradimensionate

Serena van der Woodsen, Georgina Sparks, Blair Waldorf,Vanessa Abrams, Jenny Humphrey, Lilly van der Woodsen, Chuck Bass și Nate Archibald sunt personajele principale care și-au impresionat publicul cu apariții glam – obținute în foarte multe ocazii prin accesorizarea cu perechile potrivite de ochelari de soare ! În mod deosebit, dintre aceștia, se remarcă distinct Georgina Sparks, personajul intrigant și misterios care are o afinitate specială pentru ochelarii de soare Christian Dior, cel puțin în în ultimele două sezoane. Însă nici Chuck Bass, Blair Waldorf sau Nate Archibald nu sunt mai prejos și stilul lor este accentuat cu foarte multe perechi de ochelari de soare în stilul wayfarer, de la Ray Ban. Și dacă nu v-am convins, să privim fotografiile de pe platourile de filmare și nu numai :

Blake Lively purtand ochelari de soare wayfarerChase Crawford purtand ochelari de soare in stilul aviatorLeighton Meester purtand ochelari de soare in stil wayfarerTaylor Momsen purtand ochelari de soare aviator Ray BanChase Crawford purtand ochelari de soare aviator

Blake Lively purtand ochelari de soare aviatorLeighton Meester purtand ochelari de soare in stil wayfarer (2)Michelle Trachtenberg purtand ochelari de soare in stilul supradimensionatLeighton Meester purtand ochelari de soare supradimensionatiMichelle Trachtenberg purtand o pereche de ochelari in stilul wayfarerBlake Lively purtand ochelari de soare dark casualBlair Waldorf purtand ochelari de soare supradimensionatiTaylor Momsen purtand ochelari de soare mirrored redTaylor Momsen purtand ochelari de soare in stilul wayfarerEd Westwick purtand ochelari de soare Ray BanMichelle Trachtenberg purtand ochelari de soare supradimensionatiGeorgina Sparks purtand ochelari de soare supradimensionatiTaylor Momsen purtand ochelari de soare supradimensionatiChase Crawford purtand o pereche de ochelari in stilul aviator rectangularEd Westwick purtand ochelari wayfarerGossip Girl - personajele principale purtand perechi de ochelari preferate

Au influențat stilul vestimentar al bărbaților. De-a lungul anilor, multe seriale pentru adolescenți au fost filmate în spații comune publicului larg. De exemplu, Smalville a fost filmat în Kansas. Consecința – în majoritatea cadrelor, personajele masculine, purtau tricouri și jeans. Cum Gossip Girl este un serial construit  pe stilul de viață al societății din clasa superioară a New York, serialul a oferit o imagine diferită a tinerilor bărbați. Ca urmare, adolescenții au devenit mult mai expresivi prin alegerea  ținutelor și modul de a se îmbrăca și accesoriza, îmbrățisând un stil mult mai formal.

Se poate afirma cu siguranță că personajele Gossip Girl au fost construite și prin intermediul ținutelor vestimentare. Fiecare personaj se îmbracă așa încât să îi reflecte caracterul, în total contrast cu alte personaje de serial, care se îmbracă destul de comun și asemănător unele cu altele. De exemplu, chiar dacă Serena și Blair sunt prietene și fac parte din aceeași clasă socială, acestea se îmbracă foarte diferit : Serena preferă stilul boem și spiritul liber, în vreme ce Blair preferă stilul ladylike.


Sursa : Clevver Style Channel

 

Influența  memorabilă a look-ului central Gossip Girl – ladylike dar modern – look care a fost gândit de către același  Eric Daman, recunoscut pentru colaborarea cu Patricia Field, va dăinui cu siguranță pentru o lungă perioadă de timp. Pentru fashion insideri ținutele au fost atât de bine puse în evidență, încât i-au făcut pe aceștia să urmărească cu emoție fiecare episod în parte. Gossip Girl este printre puținele seriale dacă nu singurul de până acum, în care gențile Yves Saint Laurent sunt prezente înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor și singurul în care o pereche de pantofi Roger Vivier poate câștiga cel puțin un rol de personaj secundar.

 

Gossip Girl Sezonul 6

 

Și poate că da. Seriale noi pentru adolescenți, precum Fresh Meat sau Revenge, au luat demult locul lui Gossip Girl, mai realist în ceea ce privește outfit-urile, dar cu recomandările Alexei Ching și bentițele lui Blair, serialul se poate reîntoarce oricând în atenția publicului. XOXO Upper East Siders. Fashion-ului îi va fi dor de voi și de outfit-urile voastre!