OCHELARII RETRO

In ultimii ani, stilul retro a revenit cu pasi siguri in fashion nu doar in Europa, ci in intreaga lume!

Daca va plac plimbarile prin Berlin, zona londoneza Brick Lane sau districtul SoFo din Stockholm, inseamna ca piesele retro sunt specialitatea dvs. si ca atare ne-am gandit la cateva propuneri de ochelari retro care sa va incante si mai mult primavara!

Cei pe care i-am ales va sunt la dispozitie in magazinul Optinova din Cotroceni si cat de curand online:

Modelele Carrera 5156 si 5153

 

 

Carrera, ceea ce in spaniola inseamna Cursa, a fost întotdeauna considerat un brand de top in departamentul ochelarilor sport. Fie ca era vorba despre canotaj, ski sau ciclism, Carrera s-a remarcat intotdeauna ca o prezenta puternica in lumea atletismului. Brandul si-a început povestea in 1956, fiind axat pe producerea accesoriilor sport, precum ochelarii de ski si castile de protectie. Cu toate acestea, linia vintage a Carrera transcende foarte usor lumea sportului in trendurile actuale cu o alura eleganta. Fie ca este vorba despre Robert DeNiro, Sharon Stone, Alicia Keys, Lady Gaga si Usher, ochelarii de epoca Carrera au intotdeauna necesarul pentru a trece la nivelul urmator cu foarte multa gratie!  

 Modelul Max Mara 8 

 

Pasiunea si traditia intr-o evolutie constanta – asa isi incepe Max Mara povestea in anul 1951, cand Achille Maramotti, un proaspat absolvent al facultatii de drept, a decis sa isi dedice timpul stilului haute couture. Ceea ce urma avea sa se dezvolte de la o zi la alta pentru a deveni un nume impozant! Designerii care au decis pentru Max Mara, Jean-Charles de Castelbajac, Karl Lagerfeld, Guy Paulin si Narciso Rodriguez au asigurat continuitatea brandului si revenirile de stil pretioase! Acestia au creat de-a lungul timpului mai multe linii de piese vestimentare, accesorii sau parfumuri, Max Mara fiind astazi un model si punct de referinta pentru tot ceea ce reprezinta pret-a-porter. Perechile de ochelari retro releva un stil modern cu accente atemporale, ce reflecta unicitatea stilului Max Mara!

Modelele Silhouette 4048, 4037 si 8015 

 

Ramele Silhouette sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai usoare si confortabile rame produse in toata lumea. Numele Silhouette sta la baza unei idei inovatoare puternice. Totul a inceput in 1964, cu un singur designer si o abordare diferita : ramele trebuie sa fie mai mult decat un concept care sa corecteze problemele de vedere – sunt ceva unic, util, cu stil si usor de accesorizat tinutelor de zi cu zi. Si-au concentrat toata atentia asupra unui material spectaculos, ce a revolutionat intreaga industrie de creare a ochelarilor – titaniul. Acest material din care sunt realizate majoritatea ramelor Silhouette, este extrem de usor, exceptional de elastic si practic indeteriorabil.  Astfel, oriunde în lume, se stie ca ramele Silhouette sunt liderul indisputabil in tehnologia fara cadru a ramelor, fiind cu un pas inaintea tuturor in materie de inovatii! In departamentul creatiilor retro sunt deopotriva specialisti, ramele semnate de Silhouette fiind adevarate produse state-of-art.  

  Modelul Persol 69233   

 

Celebri pentru lentilele de o calitate desavarsita, Persol a fost si este un competitor vestit in ceea ce priveste perechile de ochelari retro. In 1917, fotograful italian Giuseppe Ratti a lansat Persol avand unicul scop de a crea ochelari avansati din punct de vedere tehnic, care sa raspunda cerintelor pilotilor si soferilor de curse. Calitatea Persol a fost in asa fel perceputa incat Departamentele Militare Elvetian si Italian au adoptat rapid brandul, in scopul de oferi pilotilor ochelari confortabili la cele mai inalte standarde. Lentilele minerale, bratele flexibile, ochelarii cu rama fumurie si semnatura cu sageti argintii constituie doar cateva din caracteristicile care definesc brandul Persol, ca un produs atractiv si distins. Ochelarii Persol au impodobit fetele multor celebritati de la Hollywood. Denzel Washington, Jack Nicholson, Julia Roberts si Don Johnson sunt doar cateva dintre numele importante care prefera Persol. Indiferent ca va plac ramele retro subtiri in stil Buddy Holly sau ramele pe fir in stil JFK, in reteaua magazinelor Optinova veti gasi intotdeauna o gama variata de ochelari retro, la preturi accesibile!