PAUZA DE CEAI CU OPTINOVA!

Pauza de ceai pentru indragostitii care isi fac planul pentru ziua de Valentine’s ! ♥♥♥ 
Ceaiurile din plante se foloseau inca din timpul grecilor si romanilor si se consumau in intreaga lume. In anii 1940 insa, medicina occidentala a fost invadata de stiinta, iar abordarile alternative, refuzate. Pe de alta parte, infuzia de plante si mirodenii a jucat dintotdeauna un rol important in regimul oriental datorita efectului benefic pe care aceasta il are in stimularea rinichilor, calmarea digestiei, imbunatatirea circulatiei si bineinteles, hidratarea corpului. (corpul pierde in medie 1,8 litri de apa pe zi).
Sfatul nostru : 

Renuntati la pungutele de ceai care incep sa fie plictisitoare si incepeti sa folositi frunze varsate de plante si mirodenii in starea lor pura. Puteti inventa o multitudine de combinatii care sa se potriveasca starii dumneavoastra de spirit si papilelor gustative. Incercati musetelul pentru calmare, urzica daca aveti probleme cu tenul, usturoi sau menta pentru tratarea bronsitei, ghimbir pentru problemele de stomac si frunze de zmeura ca sa va pregatiti pentru munca.

Iata cateva infuzii cunoscute in “Serai din estul Bali” :

Ghimbir si lemongrass

Ajuta la calmarea stomacului si este un tonic bun pentru femeile gravide; deasemenea, ajuta la combaterea raului de miscare.

Scortisoara, ghimbir si frunze de lamaie verde

Ajuta la incalzirea corpului in anotimpurile reci, avand proprietati usor astringente.

Vanilie, scortisoara, lamaie verde, turmeric, ghimbir

Ghimbirul si turmericul contribuie la dezinfectarea sangelui si calmarea stomacului, vanilia adauga o aroma placuta, iar lamaia verde are proprietati acide si dezinfectante.

Stingatorii de sete

De la Spa la Jimbaran, Four Seasons Resort, Bali

Pasiune Tropicala – fructul pasiunii, portocala, banana si suc de lamaie;

Coconila – apa, lapte rece de cocos si boabe de vanilie

Blushing Beat – sfecla, castravete si lamaie verde proaspata

Guava Gulp – mango, nectar de guave, banana si suc de lamaie verde

Jamu Wanita – O bautura din plante din insula indoneziana Java, considerata a fi buna pentru purificarea sangelui, vitalitate si, in plus, are efect afrodisiac!