SASE ADEVARURI DESPRE DRAGOSTE

Ne aflam intr-o perioada speciala in care cu siguranta tuturor ne zboara gandul la dragoste si fiecare dintre noi asteapta cu sufletul la gura urmatorul fior si zambet rapit de la persoana iubita…

Noi, Optinova, credem in sase adevaruri despre dragoste, care sa ne hraneasca sufletul intr-un mod pozitiv :

Primul este un avertisment. Fiintele omenesti au nevoie de dragoste. Fara ea isi gasesc usor sfarsitul. Exista studii care sustin ca fara dragoste, oamenii singuratici pot muri de trei pana la cinci ori mai tineri! Puneti cap la cap aceasta cu povara ratelor natalitatii din multe tari occidentale si cresterea majora a numarului persoanelor care traiesc singure si veti constata ca lumea are nevoie de mult mai multa dragoste in ea. 

Urmatorul devine o definitie. Dragostea inseamna mai mult decat a placea mult. Nu vorbim despre un plus de afectiune. Dragostea inseamna un simt profund de atasament. Vreti intr-adevar o metafora mareata? Cand cercetatorii de la Universitatea Emory din Atlanta urmaresc prin scanere procesele creierului, pot vedea diferite zone ale creierului luminandu-se atunci cand persoana se logodeste. 

Ce ziceti de asta? Efectiv ne luminam!

Trei, Dragostea este despre a raspunde, despre simtirea delicata, intuitiva. Dragostea are intodeauna doua sensuri. Cand nu este, nu poate trai cu numele de Dragoste. Unii oameni vor fi intodeauna mai buni la asta decat altii, dar toti avem capacitatea si nevoia de Dragoste.

Al patrulea adevar al nostru priveste pe cine si ce iubim. Toata lumea stie despre gloriile dragostei romantice, dar sa nu uitam Dragostea dintre cupluri unite de ani de zile impreuna, Dragostea din cadrul familiilor, Dragostea pentru prieteni apropiati, relatii foarte diferite care unesc experientele pe care le iubim.

Al cincilea, Dragostea ia timp. Maiestria de a raspunde la ritmurile emotionale ale Dragostei ia o investitie de ani de zile. Dragostea are istorie. Dragostea ne da inteles si ne face cine suntem. 

In final, si poate cel mai profund : Dragostea nu poate fi comandata sau ceruta. Ea nu poate fi decat data, Ca si puterea, primesti Dragoste oferind-o!

Filme cu dragoste & despre dragoste care merita sa le vizionati :

Love Story (1944)

 Till The Clouds Roll By (1946) by Richard Whorf

Affair In Trinidad – Rita Hayworth (1952)

Heartbeat (1946)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=N9_O8MjCpzI